Supă vegetariană cu fidea

350 g supă de legume

19 g morcovi ( 1 morcov mediu)

7 g pătrunjel( 1 rădăcină)

12 g ceapă ( 1 ceapă mică)

1 g sare( 1 vârf de cuţit)

10 g unt( 1 cubuleţ cât cel de la hotel)

70 g cartofi ( 1 cartof mediu)

40 g fidea

10 g smântână sau 2 linguri iaurt

7 g pătrunjel( 3 fire tocate mărunt)

Volumul produsului: 510 ml

Proteine (P): 6,3 g

Lipide (L): 9,9 g

Glucide (G): 40 g

Calorii (C): 278 kcal

Morcovul, ceapa, rădăcinile de pătrunjel se curăţă şi se fierb într-o cantitate mică de apă cu adaos de unt, apoi se pun în supa de legume împreună cu cartofii tăiaţi mărunt şi se fiebe totul până sunt gata cartofii. Fideaua se fierbe aparte într-o cantitate mare de apă, se strecoară, se pune în supa de legume şi se mai dă un clocot. Se mănâncă cu o linguriţă de smântână sau cu o lingură de iaurt, pătrunjel tăiat mărunt.

Cantităţi pentru 3 porţii.

Timp de pregătire:10 minute

Timp de gătire: 45-50 minute

Supă de linte roşie cu iaurt şi lămâie

1 lingură ulei

1 ceapă tăiată fin

frunzele de la o crenguţă de cimbrişor proaspăt

2 morcovi tăiaţi în cuburi mici

2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt

1 ardei iute curăţat de seminţe şi tăiat în cubuleţe

1 lingură boabe galbene de muştar

3 roşii tăiate în cuburi mari

100 g linte roşie

1,2 l zeamă de legume fierbinte

4 linguri iaurt degresat

coaja de lămâie rasă şi zeama de la o lămâie mică ( ATENŢIE! coaja de lămâie se spală foarte bine înainte)

sare

piper negru proaspăt măcinat

P: 11g

L: 4 g ( 0 grăsimi saturate)

G: 24 g

Fibre: 3 g

C: 171 kcal / porţie

Se încinge uleiul într-o oală mare, ceapa, cimbrişorul şi morcovii se călesc 3-4 minute până când încep să se înmoaie. Se adaugă usturoiul, ardeiul iute şi boabele de muştar şi se lasă la foc mic încă 2 minute. Se adaugă, amestecând roşiile, lintea, zeama de legume şi se lasă să dea în clocot.Se reduce temperatura, se acoperă şi se lasă la fiert încă 30 de minute până când lintea poate fi zdrobită cu uşurinţă. Iaurtul se amestecă cu jumătate din cantitatea de coajă de lămâie şi se asezonează după gust. zeama de lămâie se adaugă la supă, se sărează şi se piperează. Se serveşte fierbinte, se adaugă iaurt cu lămâie, lămâie rasă şi puţin piper negru proaspăt măcinat.

Cantităţile necesare pentru 4 porţii.

Timpul de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 35-40 minute

Reclame