Salată cu piersici prăjite, mentă şi brânză feta

2 linguri ulei de măsline

4 piersici sau nectarine proaspete tăiate felii

1 lime

200 g frunze mixte de salată ( salata verde, salata iceberg, rucola, spanac verde)

1 ceapă roşie mică tăiată în felii subţiri

150 g mazăre dulce

2 linguri mentă proaspătă tocată

200 g brânză feta

piper negru măcinat proaspăt

Mod de preparare: Se unge cu 1 lingură de ulei de măsline tigaia grill, se încinge tigaia. Piersicile se dau prin zeama de lime, se aşează în tigaie ( de preferat cu pulpa în jos) şi se prăjesc timp de 2-3 minute ( până încep să se rumenească). Într-un castron mare se amestecă uleiul rămas cu zeama şi coaja de lime, frunzele de salată, ceapa, mazărea şi menta.Deasupra aşezaţi piersicile prăţite şi presăraţi brânza deasupra. Piperaţi cu piperul proaspăt măcinat.

Pentru ca salata să fie într-adevăr hipocalorică puteţi înlocui brânza feta cu brânză de vaci peste care adăugaţi puţină sare sau cu telemea de vacă slabă.

Valori nutritive/ porţie:

P: 11 g

L: 11 g ( 6 g grăsimi saturate în varianta originală)

G: 14 g

Fibre: 3 g

Calorii: 198 kcal

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 3 minute

Cantităţi pentru 4 porţii.

Salată crocantă de legume

250 g varză albă rasă foarte fin

2 tulpini de ţelină verde tăiate în felii subţiri

1 ardei gras verde tăiat în fâşii subţiri

4 cepe verzi curăţate tăiate în felii subţiri

1/2 lingură muştar de bună calitate ( eventual muştar de Dijon)

1 linguriţă hrean cu smântână

1 lingură Aceto Balsamico

1 lingură ulei de măsline

1 lingură iaurt degresat

2 linguri mărar proaspăt tocat

1 linguriţă seminţe de chimen

sare

piper verde măcinat proaspăt

Mod de preparare: Într-un castron mare se amestecă varza, ţelina, ardeiul gras şi ceapa verde. Muştarul, hreanul şi oţetul se amestecă într-un castron mic, apoi se adaugă treptat şi uleiul, bătând cu furculiţa. Se adaugă şi iaurtul amestecând continuu. Deasupra se adaugă seminţele de chimen şi mărarul, dressing-ul adăugându-se la legume imediat înainte de a se consuma astfel încât varza să rămână crocantă.

Valori nutritive/ porţie:

P: 2 g

L: 2 g ( 0 g grăsimi saturate)

G: 4 g

Fibre: 2 g

Calorii: 45 kcal

Timp de pregătire: 25 minute

Timp de gătire: 0 minute

Cantităţi pentru 6 porţii.

Reclame