Cod la cuptor cu lămâie şi frunze de dafin

4 x150 g file de cod

4 căţei de usturoi zdrobiţi

1 lingură ulei de măsline

1 lingură pătrunjel proaspăt tocat

2 lămâi tăiate subţire

5-6 frunze de dafin

sare

piper verde proaspăt măcinat

Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 220 grade. Se amestecă usturoiul, pătrunjelul şi uleiul cu puţină sare şi puţin piper. Fileul de cod se freacă bine cu acest amestec şi se lasă să stea aproximativ 10 minute. Feliile de lămâie şi frunzele de dafin se aranjează într-o tavă de copt, iar bucăţile de peşte se pun deasupra. Se dau 8-10 minute la cuptor, se scot când nu mai sunt crude şi au început să se rumenească. Se servesc imediat.

Valori nutritive/ porţie:

P: 28 g

L: 4 g ( 1 g grăsimi saturate)

G: 2 g

Fibre: 0 g

Calorii: 155 kcal

Timp de pregătire: 20 minute

Timp de gătire: 10 minute

Cantităţi pentru 4 porţii.

Calamari prăjiţi cu lime şi salată de mango

2 linguri coriandru tocat proaspăt

1 linguriţă sos thailandez de peşte ( se găseşte în supermarket-uri)

1 lingură sos de soia

zeama de la 1-2 lime

12 tuburi de calamari dezgheţaţi

1 lingură ulei de măsline

1 ceapă roşie mică tăiată cuburi

120 g salată mix

1 mango foarte copt tăiat în felii subţiri

Mod de preparare: Se amestecă sosul de peşte cu coriandrul, sosul de soia şi zeama de lime. Tuburile de calamari se taie pe latură şi se întind în tigaie sau pe grill. carnea se crestează. Uleiul este încins în tigaie, calamarii se prăţesc sau sunt lăsaţi pe grătar aproximativ 4-5 minute la foc iute, amestecându-se continuu împreună cu ceapa. Frunzele de salată şi feliile de mango se aşează pe farfurii, deasupra se pun calamarii prăjiţi , zeama din tigaie se toarnă peste ei la fel ca şi amestecul realizat la început.

Valori nutritive/ porţie:

P: 16 g

L: 6 g ( 1 g grăsimi saturate)

G: 15 g

Fibre: 2 g

Calorii: 173 kcal

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 4 minute

Cantităţi pentru 4 porţii.

Reclame